Cursus psychologie

Wil jij graag meer te weten komen over het menselijk gedrag? Of wil je anderen om je heen beter begrijpen? In dit artikel gaan wij in op de cursussen psychologie die jij kunt gaan volgen. Ook staan er een aantal scholen waar jij een cursus psychologie kunt volgen.

Pscyhologie cursussen

Direct beginnen met een gerelateerde studie? Bij veel thuisstudies kan je direct beginnen en in jouw eigen tempo! Vergelijk hieronder gerelateerde psychologie thuisstudies. Klik op de opleiding die jouw aanspreekt voor meer informatie of vraag een gratis studiegids aan!

Wat voor diploma’s behaal ik met een cursus psychologie?

Op internet worden er verschillende cursussen psychologie aangeboden.

Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen die gevolgd kunnen worden, van ongeveer 10 lessen.

Met deze cursussen is het niet mogelijk om een erkend MBO of HBO diploma te halen.

Vaak is voor deze cursussen psychologie ook geen vooropleiding nodig.

Wil je graag een HBO diploma? Dan kun je een deeltijd studie gaan volgen aan een Hogeschool. Wanneer je een cursus psychologie als deeltijd wilt gaan doen, moet je er rekening mee houden dat deze studie ongeveer 7 á 8 jaar zal duren.

Het is niet mogelijk om een cursus psychologie te volgen waarmee je een MBO diploma haalt.Waar kan ik een Cursus Psychologie volgen?

Bij de NTI kun je de cursus psychologie volgen in 10, 16 of 20 maanden. Wanneer je het NTI examen haalt, kun je een certificaat aanvragen voor 25 euro. De kosten voor een cursus psychologie bij de NTI zijn ongeveer 500 euro. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de cursus die jij kiest.

http://www.nti.nl/hobby–en-vrije-tijd-cursussen/psychologie.aspx

 

Bij CIVAS is het mogelijk om in 10 lessen een CIVAS-diploma te halen. De kosten voor deze cursus zijn €220 of 5 x €47. Ook is het mogelijk om een gratis cursus psychologie te volgen.

http://www.civas.nl/pageid=68/productid=39/Psychologie_.html

 

Wanneer je een cursus psychologie gaat volgen bij de LOI heb je na 10 maanden de kennis over inzichten en achtergronden van de psychologie. De kosten voor deze cursus zijn 50 euro per maand.

http://www.loi.nl/cursussen/psychologie_en_pedagogiek/psychologie/index.htm

 

De cursus bij het ICM over psychologie duurt 9 maanden, verspreid over 18 lessen. Deze lessen worden op locatie gegeven door heel Nederland. De kosten voor deze cursus Psychologie zijn ongeveer 1600 euro.

http://www.icm.nl/nl/opleidingen-en-trainingen/persoonlijk-management/psychologie-in-9-maanden?gclid=CNa80eeMkKsCFcQm3godBwoP8w